Pizzaballetjes met Wieze Tripel

Wieze LogoPizzaballetjes met Wieze Tripel, gemakkelijk, lekker en snel klaar!

Wieze Tripel is een Belgisch bier met hergisting op de fles.
Dit blonde bier is een eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit het gelijknamige Wieze.
Een uniek bier, gebrouwen volgens een uniek recept!
Wieze Tripel heeft een alcoholpercentage van 8,5°, een subtiele kruidige smaak en een licht bittere afdronk.

Ben je op zoek naar een lekker hapje of tv-snack? Dan zijn deze pizzaballetjes de oplossing!

Ingrediënten

  • 1 flesje Wieze
  • 350gr gemalen kaas
  • 3 vellen pizzadeeg
  • 30gr maiszetmeel
  • 2 ei
  • water
  • peper en zout

Bereiding

  • Warm 3/4 van het bier op, haal de pan net voor het begint te koken van het vuur en voeg de kaas toe
  • Roer in het biermengsel tot de kaast volledig gesmolten is, en zet terug op het vuur
  • Doe het maiszetmeel bij in de pot en roer tot het kookpunt, laat 1 minuut doorkoken
  • Snijd de pizzavellen in stukjes
  • Doe op elk stukje van het pizzavel een schepje van het mengsel
  • Rol van de pizzastukjes kleine bolletjes
  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Pocheer de balletjes gedurende 1 minuut
  • Leg de snacks nu op een ovenschaal
  • Meng de eieren met de rest van het bier
  • Wrijf de balletjes in met het eimengsel en bestrooi met zout en peper
  • Bak gedurende 15 minuten in de oven op 180°
  • Haal de pizzaballetjes uit de oven en dien meteen op