Mezcal het nieuwe Hip? Hier alvast 3 recepten…

MEZCAL BASED COCKTAILS

Je trouwe G&T blijft natuurlijk een favoriet, maar heb je zin in een nieuwe smaakervaring? Probeer dan zeker een cocktail gebaseerd op de nieuwste drankentrend: de Mexicaanse mezcal.

Wie denkt aan Mexicaanse drankjes ziet waarschijnlijk onmiddellijk tequila voor haar ogen opdoemen. Inderdaad, deze stevige drank vormt de basis van klassiekers zoals de margarita of de tequila sunrise. Maar ken je zijn rokerige broertje mezcal al?

Mezcal wordt net als tequila gemaakt van de agaveplant, een heilige vetplant in de inheemse cultuur van verschillende Mexicaanse stammen. Maar vergis je niet, alle tequila is dan wel mezcal, maar niet alle mezcal is tequila. Tequila mag namelijk enkel gemaakt worden van de Blue Weber-agave, terwijl mezcal kan vervaardigd worden uit alle agaveplanten.

Je kan dit goedje puur drinken, maar in tegenstelling tot tequila eet men er vaak een sinaasappelschijfje – of zoals de echte Mexicanen wormzout – bij. Of je probeert gewoon deze 3 heerlijke cocktailrecepten met deze very on trend drank.

HONEY & SMOKE MEZCAL

INGREDIËNTEN

· 1 deel water

· 1 deel honing

· 2 delen mezcal

· 2 delen gemberbier

· sap van een halve limoen

BEREIDING

1. Voor de honingsiroop: kook het water en los de honing erin op.

2. Meng de honingsiroop, de mezcal en het limoensap in een shaker. Schud gedurende 10 seconden.

3. Giet over ijs en vul aan met gemberbier.

4. Versier met een schijfje limoen.

ISLAND MEZCAL MANGO BREEZE

INGREDIËNTEN

· sap van een halve limoen

· sap van een halve citroen

· 1/4 kop mangosap

· een snuifje chilipoeder

· zout

· spuitwater

· 45 ml tequila

· 45 ml mezcal

BEREIDING

1. Ga met een schijfje limoen rond de rand van je glas en duw je glas in het zout, zodat je een zoutrandje bekomt.

2. Meng het mangosap, het citroensap, het limoensap, de mezcal, de tequila en het chilipoeder in een shaker en vul met ijs. Schud tot alles goed gemengd is en giet in je glas.

3. Vul aan met spuitwater.

4. Versier met een schijfje limoen

KOMKOMMER MEZCAL MARGARITA

10 Min

· 4-6 glazen

· Easy

INGREDIËNTEN

· 1 komkommer

· 5 limoenen

· 1 eetlepel agavesiroop

· 4 shotjes grand marnier

· 8 shotjes mezcal

· zout

BEREIDING

1. Steek de komkommer in de juicer of pureer in een blender en pers er het sap uit.

2. Ga met een een limoenschijfje rond ieder glas en dip elk glas in zout.

3. Meng de overige ingrediënten en het komkommersap in een pitcher met ijs en roer grondig tot alles gemixt en gekoeld is.

4. Giet in de glazen en serveer.

Proberen: hier vind je alvast Mezcal