Gehaktbrood met La Trappe Quadrupel

Gehaktbrood met La Trappe Quadrupel, voor levensgenieters!
Bierbrouwerij de Koningshoeven doopte 25 jaar geleden onder de goedkeurende blik van de monniken haar geliefde La Trappe Quadrupel.
Een goed bewaard recept wordt werkelijkheid en het allereerste Quadrupelbier ter wereld ziet het levenslicht. 
Nog altijd is La Trappe Quadrupel uniek in zijn soort. Aanvankelijk gebrouwen als een echt seizoensbier voor de liefhebber.
Inmiddels een veelgeprezen bier met een prachtige amberkleur en een warme, intense smaak.
Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk.
Een zwaar bier met 10% alcohol, dat een ware ‘smaakevolutie’ doormaakt door de nagisting op de fles.
Een wijn onder de bieren met aroma’s van onder andere banaan, amandel en vanille.

Ingrediënten

  • 150gr chorizoworst
  • 500gr rundsgehakt
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ajuin
  • 1 ei
  • 5 sneetjes oud brood
  • een broodvorm of cakevorm
  • boter (om de vorm in te vetten)
  • 1dl La Trappe Quadrupel
  • 10 dunne sneetjes ontbijtspek
  • 2el korianderpoeder
  • 1el chilipoeder
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 200°
  • Snijd de knoflookteentjes fijn en plet ze
  • Snijd de ajuin uiterst fijn
  • Snijd ook de chorizoworst zo fijn mogelijk of gebruik een cutter of blendertje
  • Toast het oude brood in een pan, cutter het fijn of verkruimel met je handen en toast opnieuw in de pan
  • Neem een kom en meng er het gehakt met de chorizo, het verkruimelde brood, de eieren en de kruiden in
  • Meng er als laatste het bier door
  • Vet een broodblik in met boter en druk er het vleesmengsel in
  • Leg de sneetjes ontbijtspek er bovenop, zodat het gehaktbrood bedekt is
  • Zet het bakblik in het midden van de oven, draai de temperatuur naar 175 graden en laat het gehaktbrood ruim een 45tal minuten garen

Tip: Serveer met aardappel in de schil en fijne groentjes, geef de rest van het bier bij de maaltijd, en verras je gasten!