Chocomousse met Tongerlo Bruin en Sinaasappel

Chocomousse met Tongerlo Bruin en Sinaasappel, en onweerstaanbaar zoet dessert!

Ingrediënten

  • 300gr melkchocolade
  • 300gr pure chocolade
  • 1l room
  • 50gr suiker
  • boter
  • 2 sinaasappels
  • 1 flesje Tongerlo Bruin
  • 1 scheutje Grand Marnier
  • bloemsuiker

Bereiding

  • Doe de room in een kom en klop deze half op
  • Doe het flesje Tongerlo in een kookpot en verwarm dit tot tegen het kookpunt
  • Haal de kookpot met het bier van het vuur, doe de chocolade erbij en roer tot deze gesmolten is
  • Spatel de chocolade met het bier voorzichtig door de room
  • Verdeel het mengsel over kleine glaasjes en laat minstens 4u rusten in de koelkast
  • Pel de sinaasappels en snij ze in partjes
  • Laat een beetje boter smelten in een pan en bak de sinaasappelpartjes kort aan, bestrooi ze met de suiker
  • Schenk nu de Grand Marnier over de sinaasappels en flambeer ze
  • Leg bovenop elk potje chocomousse en gebakken sinaasappelpartje
  • Bestrooi de glaasjes met bloemsuiker

Geniet van je chocolate-moment!

Tongerlo bruin

Dit pareltje is een roodbruin abdijbier met een alcoholpercentage van 6,5%. Dit bier, met een romige, witte schuimkraag, heeft een zoete volmondige aanzet. De hoofdsmaak is vanillie met gebakken banaan en in de afdronk proef je de gebrande bitterheid met toetsen van chocolade. Voor de restyling in 2009 was dit Belgische bier bekend als Dubbel Bruin, en voor de introductie van de blonde variant als Dubbel. Tongerlo wordt gebrouwen in Brouwerij Haacht, in Boortmeerbeek, in overeenkomst met de Abdij van Tongerlo. Het bier dat we in dit recept gebruiken draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999.