Bierbavarois met honing

 

kabouter-LaChouffeBierbavarois met honing, een zomers lekker dessert!
Dit dessert is de ideale afsluiter van elke maaltijd, en subliem na een gezellige barbecue.
In dit recept gebruiken we La Chouffe, een blond bier van 8% Alc.
La Chouffe is een aangenaam fruitig bier gekruid met koriander en een aangename hopsmaak.
Niet alleen lekker om te drinken dus, maar ook de perfecte match voor een zomers dessert.

 

 

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml La Chouffe
  • 75 g honing
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen
  • 2 tl poedersuiker

Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine 5min in koud waterbierbavarois
  • Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm het zonder aan de kook te brengen
  • Neem het bier van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes in, roer tot deze zijn opgelost
  • Doe er de honing bij en laat verder afkoelen (af en toe roeren!)
  • Klop 350ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer
  • Rasp de schil van de citroen boven de slagroom
  • Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom
  • Schenk in aparte (bier-)glazen en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast
  • Klok de rest van de slagroom op met de poedersuiker en schep de room op de bavarois
  • Serveer met een glaasje La Chouffe en geniet!