Inglorious Brew Stars laten bier rijpen op Belgian Owl-whiskyvaten

broersbier
Inglorious Brew Stars, alias Benny en Erwin Van Aerschot, lanceren vrijdag hun nieuwe bier Inglorious Quad Whisky Barrel Aged. Hun quadrupel werd gerijpt op Belgian Owl-whiskyvaten.

“Het bier werd drie maanden lang gerijpt op whiskyvaten van Belgian Owl, een Belgische whisky”, zegt Erwin Van Aerschot van de Inglorious Brew Stars. “In onze zoektocht naar een goeie whisky zijn we daarop gestoten, en naast een op en top Belgisch product is het ook gewoon een heel goede whisky.”

Blend

Een goed vatgerijpt bier is een kwestie van balans, benadrukt Van Aerschot. “We hebben het bier recht van het vat geproefd, maar dat was nogal overheersend. Je moet natuurlijk de chocolade- en koffietoetsen in de Inglorious Quad nog steeds proeven”, klinkt het. “Daarom hebben we een ‘blend’ gemaakt met vers bier, zodat het oorspronkelijke karakter er beter uitkomt.”

Wie de Inglorious Quad Whisky Barrel Aged wil proeven, kan zich maar beter haasten. “We hebben een kleine hoeveelheid op fles laten trekken, maar voorlopig zal het nog niet te krijgen zijn in drankenhandels of andere cafés”, laat Benny Van Aerschot weten.

“We denken er wel aan om een grotere hoeveelheid te maken en die dan te verdelen naar cafés en drankenhandels, maar voorlopig nemen we enkel wat vaten mee naar festivals, zoals het Brugs Bierfestival en het Zythos Bierfestival in Leuven.”