Barton & Guestier • Merlot & Chardonnay Actie

B&G Merlot

bgreservemerlot400x115

 

Actie: 5+1 Gratis

Classificatie: IGP Pays D’oc

Druivensoort: 100% Merlot

Proefnotities: Een intense neus, gedomineerd door rood fruit, kruidig met toetsen van eik. Een ronde en soepele wijn met een mooie ronde afsmaak in de mond.

Food Paring: Rood en wit vlees, pastagerechten, gevogelte of sterk kaas.

Serveren bij 14-16°C

 

 

 

 

 

B&G Chardonnay

B&G Chardonnay

 

Actie: 5+1 Gratis

 

Classificatie: IGP Pays D’oc

Druivensoort: 100% Chardonnay

Proefnotities: Een verfijnde en intense neus, met aroma’s van wit fruit, gevold door tropisch fruit en lichtjes geroosterde noten. Een elegante wijn op de tong met een vlezig aanval, een frissen en intense afwerking, gedomineerd door exotische vruchten en mooi vanille tintje.

Food Paring: Gegrild gevogelte, wit vlees, pasta

Serveer goed gekoeld 10-12°C

 

 

Actie geldig zolang de voorraad strekt

Gehaktbrood met appeltjes en Geuzesaus

De Oude Gueuze Cuvée René is één van de parels van brouwerij Lindemans. Geuze Cuvee Rene
Met zijn goudkleurig uitzicht, sprankelende zacht-zurige smaak en sherry-achtige geur is hij dé geuze voor fijnproevers.
Deze Oude Gueuze is een assemblage van oude en jonge lambiek, gerijpt in een eiken foeder.
Daarna wordt de geuze gebotteld in een mooie champagnefles waar vervolgens een tweede gisting op de fles plaatsvindt.
Na 6 maanden krijgen we een goudkleurige geuze, sprankelend en zacht-zurig.
Als u dit bier enkele jaren bewaart in een koele kelder, wordt het echt buitengewoon!
Dit unieke bier is niet alleen een lekkere dorstlesser maar ook ideaal om te verwerken in gerechten.
Dit recept, een gehaktbrood met appeltjes, rozijntjes en een friszure geuzesaus, is een zomerse delicatesse!

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 800 g aardappelen
  • 1 kg appels
  • 50 g rozijnen
  • 1 citroen
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 375 ml Lindemans Geuze Cuvée René
  • borrelglaasjes rum
  • 2 el suiker
  • kaneel
  • handvol gesnipperde peterselie 
  • boter
  • peper
  • zout

 

BereidingGehaktbrood met appeltjes en geuzesaus

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Week de rozijnen in de rum
  • Schil de appelen, en snij 1 appel in blokjes de andere in plakjes
  • Besprenkel meteen met citroensap tegen het verkleuren
  • Meng het gehakt met de blokjes appel en geweekte rozijnen
  • Breng op smaak met peper, zout en kaneel
  • Vorm er een broodje van en leg het in een beboterde ovenschotel, zet 45 minuten in de oven
  • Schil de aardappelen en kook ze beetgaar
  • Giet de aardappelen af en laat uitdampen
  • Bestrooi met de peterselie en schud goed op
  • Bak de appelplakjes in boter, bestrooi ze met suiker en laat zachtjes karamelliseren
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie
  • Blus het aanbaksel met de geuze en roer goed los, laat tot de helft inkoken
  • Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en laat inkoken tot sausdikte
  • Breng op smaak met peper
  • Snij het gehakt in plakken, serveer het met de aardappelen, de saus en de appeltjes
  • GENIET !

Bierbavarois met honing

 

kabouter-LaChouffeBierbavarois met honing, een zomers lekker dessert!
Dit dessert is de ideale afsluiter van elke maaltijd, en subliem na een gezellige barbecue.
In dit recept gebruiken we La Chouffe, een blond bier van 8% Alc.
La Chouffe is een aangenaam fruitig bier gekruid met koriander en een aangename hopsmaak.
Niet alleen lekker om te drinken dus, maar ook de perfecte match voor een zomers dessert.

 

 

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml La Chouffe
  • 75 g honing
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen
  • 2 tl poedersuiker

Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine 5min in koud waterbierbavarois
  • Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm het zonder aan de kook te brengen
  • Neem het bier van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes in, roer tot deze zijn opgelost
  • Doe er de honing bij en laat verder afkoelen (af en toe roeren!)
  • Klop 350ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer
  • Rasp de schil van de citroen boven de slagroom
  • Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom
  • Schenk in aparte (bier-)glazen en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast
  • Klok de rest van de slagroom op met de poedersuiker en schep de room op de bavarois
  • Serveer met een glaasje La Chouffe en geniet!

Gekaramelliseerde Bierbananen

Elke dag is een perfecte dag om jezelf en andere te verwennen met een lekker dessertje!
Dit recept met Banaan & Hoegaarden is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk!Hoegaaarden

Hoegaarden is een ongefilterd bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 4,9°.
Met de smaken van koriander en gedroogde sinaasappelschil is het een fris bier en uitstekende dorstlesser.

Er is ook een specifieke manier om uit te schenken, die men kan terugvinden achteraan op een fles met een zilveren etiket.
Het glas moet eerst afgespoeld worden of even in het ijs liggen, dan moet je de helft van het flesje uitschenken, de gistsluier losmaken door het flesje ‘zestien maal’ te draaien en dan de rest uitschenken. Het overtollige schuim mag verwijderd worden.

Ingrediënten (Per persoon)

  • 50gr bruine suiker
  • 30ml Hoegaarden
  • 1 banaan
  • Vanille-ijs
  • Verse Munt

Bereiding

  • Breng het bier samen met de suiker aan de kook
    (Doe dit in een koekenpan met antiaanbaklaag op een half hoog vuurtje)
  • Stop met roeren zodra het mengsel vloeibaar is, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen
  • Halveer de bananen in de lengte
  • Leg de bananen in de bierkaramel, laat eerst 2 minuten koken aan de ene kant en draai de bananen daarna twee minuten op de andere kant
  • Schep twee bolletje vanille-ijs in een kom of op een bord en drapeer er de banaan helften over
  • Garneer met enkele muntblaadjes & Geniet!

 

 

 

 

 

Duvel Tripel Hop: 6 Smaken, 1 Winnaar !

Duvel Tripel Hop: zes smaken, één winnaar

Duvel Tripel Hop

Na 6 edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar jullie, de fans, te luisteren.
De brouwerij lanceert daarom een blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving.
Proef, stem en beslis mee welke Duvel Tripel Hop permanent beschikbaar zal zijn vanaf 2017.

Klassieke Duvel wordt met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen.
Sinds 2007 selecteren de meesterbrouwers van Duvel ook een derde hopsoort, wat elke keer voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt.
Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma aanvult van Duvel.
De gekozen hop voor de editie van 2016 is zelfs zo nieuw dat er nog geen naam voor bestaat!
Negen jaar en 6 edities later, is voor Duvel het moment aangebroken om hun oor te luister te leggen bij de mensen waar het allemaal om draait: de Duvel-fans.
Welke Tripel Hop vinden zij het lekkerste?
Samen met tienduizenden andere liefhebbers onderwerpt de Duvel lover zich aan de ultieme smaaktest en bepaalt zo welke Duvel Tripel Hop permanent uitgebracht zal worden.

Proeven doen we met al onze zintuigen!
Eigenlijk proeven we zelfs met nog meer dan onze zintuigen alleen, want ook de verwachtingen die we van een product hebben als we bijvoorbeeld het etiket zien, beïnvloeden onze smaak.
In het Duvel Tripel Hop Tasting Kit wachten  zes Duvel Tripel Hop brouwsels je op en om de proefervaring nog specialer te maken zijn de onderlinge flesjes onherkenbaar gemaakt.
Blind tasting pur sang! Aan jou om de zes variëteiten te proeven en je smaakbevindingen zorgvuldig neer te schrijven.
Welke geniet je voorkeur? Breng je stem online uit op www.duveltripelhop.be. De grootste favoriet wordt vanaf 2017 permanent gebrouwen.

Bezoek Brouwerij en Stokerij Het Anker

Op 18/05/2016 organiseert Dranken Pelgrims zijn eerste Pelgrims tocht. En dit met een klepper van formaat, een bezoek aan de brouwerij en de stokerij van het Anker in Mechelen.

Reserveren kan U via mail: info@pelgrims.be 

Programma van de dag:

11u30: Vertrek vanaf Ourodenberg kerk
12u30: Aankomst Stokerij
13u: Start rondleiding Stokerij
15u: Einde rondleiding Stokerij
15u30: Start rondleiding Brouwerij
17u30: Einde rondleiding Brouwerij
18u: Diner in de Brouwerij
20u: Terugkeer Ourodenberg
anker-489x222

Nieuw in ons gamma: bieren van het Brouwers Verzet

Brouwersverzet LogoDe gustibus non est disputandum: over smaak valt niet te twisten, en dat bewijst de lijst der Belgische bieren!
Sinds enkele jaren vullen drie vrienden deze lijst aan met enkele topbieren: de bieren van het Brouwers Verzet. Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 samen af aan de brouwerijschool van Gent, en hadden alle drie snel werk in een professionele brouwerij. Al snel begon het echter te kriebelen om ook eens hun eigen goesting te doen en wat te experimenteren in hun vrije tijd. Het was een verzetje, vandaar “Brouwers Verzet”.
Maandenlang waren Alex, Joran en Koen bezig met het uitwerken en brouwen van experimentele bieren en het optimaliseren van de amateur-brouwinstallatie waarover ze beschikten. Iedereen die mocht genieten van het heerlijke bier dat ze brouwden, was in de wolken, daarom gingen ze een stapje verder.
In 2011 startte het trio met hun bier in grotere hoeveelheden te brouwen, dit in de installatie van Brouwerij Het Gulden Spoor in Gullegem. De bieren die het Brouwers Verzet op de markt brengen, zijn qua recept door Alex, Joran en Koen ontwikkeld en geoptimaliseerd. Ze worden ook door hen zelf gebrouwen, maar investeren in de infrastructuur voor het brouwen was wat te hoog gegrepen. Sinds 2012 zijn ze overgeschakeld naar de installatie van Brouwerij De Ranke in Dottenijs. Om hun horizon verder te verruimen brouwen ze sinds 2013 ook deels bij Brouwerij Toye. Voor de drie brouwers is het heel leerrijk om weer in een volledig andere brouwzaal hun fantastische bieren te kunnen brouwen. Het doel van Brouwers Verzet is eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebber die houdt van persoonlijkheid en karakter.

  • Oud BruinBrouwers verzet Oud Bruin

Dit “oud bruin” is een bier dat ze graag hun paradepaardje noemen, het is een typische bierstijl voor de streek.
Dit bier is een mengsel van een deel ‘oud’ bruin bier dat reeds een rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten achter de rug heeft, en een deel ‘jong’ bruin bier.
Elk vat wordt afzonderlijk geproefd en op smaak in verschillende concentraties met elkaar versneden. Zo bekomen we de perfecte blend.
Elk jaar is de smaak licht anders. De hoofdkarakteristieken blijven wel steeds dezelfde: het aroma wordt overheerst door groene appel, rode vruchten en eik.
De smaak is verfrissend zuur en heel dorstlessend.
Dit paradepaardje heeft een alcoholgehalte van 6% en is beschikbaar in geuze-flessen van 37,5cl.

  • Oakey Moakey Whiskey Stout

De naam is even complex als het bier zelf. Voor dit unieke bier wordt een droge stout gebrouwen die gist in inox tanks.
Na de lagering wordt het bier op Ierse Whiskyvaten gelegd.
Gedurende vier maanden kan het bier de smaken en aroma’s van het hout en de whisky in zich opnemen.
Door dit proces ontstaat er een gebrande toets in het bier, en het gebruik van donkere mouten zorgt voor een licht zurige impressie.
In de droge afdronk proef je eveneens hints van turf, een ware smaaksensatie!
Dit bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is verkrijgbaar in flessen van 37,5cl.

  • Super NoHA

Dit bier is het bewijs dat je geen Amerikaanse hopsoorten hoeft te gebruiken om een mooie hopgeur te bekomen.
NoHA staat immers voor NO American Hops.
Het gebruik van de beste Europese aromahopsoorten geeft aan dit bier zijn bloemige en fruitige neus die aan Amerikaanse bieren doet denken.
Een stevige nabitterheid verleidt u onmiddellijk tot een tweede slok.
Met zijn alcoholpercentage van 4,9% en zijn sublieme frisheid is dit een echt doordrinkbiertje, zonder te moeten inboeten aan karakter en volheid.

  • Moose Blues

Moose BluesMoose Blues is een donker bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%.
De naam is een verwijzing naar een Canadees ingrediënt dat in het bier is verwerkt.
De smaak is complex met hints van chocolade en rode vruchten. In de afdronk domineert een zachte moutbitterheid.
Moose Blues is de perfecte begeleiding van een gezellige winteravond bij de haard of kachel.
Een bier om langzaam van te genieten, eentje waarbij je de tijd moet nemen om zijn veelvoud aan aroma’s te ontdekken.

  • Rebel Local

Rebel Local is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het is een karaktervol bier gebrouwen met bleke pilsmout.
Het licht bittere karakter dankt de Rebel Local aan het gebruik van Hallertau hop in de kookketel.
Het bier heeft een ietwat zoete en bloemige afdronk en geur door de toevoeging van een subtiele aroma-hop tijdens de lagering, het zogenaamde dry-hoppen.
Dit bier kan in zekere zin onder de bierstijl Indian Pale Ale worden gecatalogeerd wegens zijn hoppig karakter.
Toch verschilt ons bier van de hedendaagse Amerikaanse IPA’s door zijn meer subtiele bitterheid en lichtere kleur. Noem het een “IPA Verzet-style”.
Rebel Local is verkrijgbaar in flessen van 75cl en van 33cl.

 

 

Pizzaballetjes met Wieze Tripel

Wieze LogoPizzaballetjes met Wieze Tripel, gemakkelijk, lekker en snel klaar!

Wieze Tripel is een Belgisch bier met hergisting op de fles.
Dit blonde bier is een eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit het gelijknamige Wieze.
Een uniek bier, gebrouwen volgens een uniek recept!
Wieze Tripel heeft een alcoholpercentage van 8,5°, een subtiele kruidige smaak en een licht bittere afdronk.

Ben je op zoek naar een lekker hapje of tv-snack? Dan zijn deze pizzaballetjes de oplossing!

Ingrediënten

  • 1 flesje Wieze
  • 350gr gemalen kaas
  • 3 vellen pizzadeeg
  • 30gr maiszetmeel
  • 2 ei
  • water
  • peper en zout

Bereiding

  • Warm 3/4 van het bier op, haal de pan net voor het begint te koken van het vuur en voeg de kaas toe
  • Roer in het biermengsel tot de kaast volledig gesmolten is, en zet terug op het vuur
  • Doe het maiszetmeel bij in de pot en roer tot het kookpunt, laat 1 minuut doorkoken
  • Snijd de pizzavellen in stukjes
  • Doe op elk stukje van het pizzavel een schepje van het mengsel
  • Rol van de pizzastukjes kleine bolletjes
  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Pocheer de balletjes gedurende 1 minuut
  • Leg de snacks nu op een ovenschaal
  • Meng de eieren met de rest van het bier
  • Wrijf de balletjes in met het eimengsel en bestrooi met zout en peper
  • Bak gedurende 15 minuten in de oven op 180°
  • Haal de pizzaballetjes uit de oven en dien meteen op

 

 

Kabeljauw met kruidige pistachekorst en Bush Blond

Bush BlondKabeljauw met kruidige pistachekorst en Bush Blond. Klinkt als muziek in de oren, toch?
Bush blond is een heerlijk bier, maar niet alleen om te drinken, dat bewijst dit visgerecht.
Bush blond werd gelanceerd in 1998, naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de Bush Ambrée.
Ook dit bier is de vrucht van dezelfde expertise en dezelfde huisgist. Toch heeft deze blonde een heel eigen persoonlijkheid.
De traditionele moutsoorten en de bekende Saazhop zorgen voor de helderblonde kleur, de geweldige aroma’s en het evenwichtig smakenpallet.
Door de langdurige hergisting stijgt niet alleen het alcoholvolume tot 10,5% maar wordt het bier bovendien ook zeer licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet (+-400gr)
  • 300gr peultjes
  • 200gr groene asperges
  • 20 mini trostomaten
  • 1 flesje Bush Blond
  • 3dl kippenbouillon
  • 75gr melkerijboter (op kamertemperatuur)
  • 40gr gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 3 takjes peterselie
  • 1 sjalot
  • 20gr paneermeel
  • olijfolie en boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Verdeel de minitrostomaten in vier trosjes
  • Snipper de sjalot en de peterselie heel fijn
  • Mix de pistachenoten tot kruimel, en voeg ze bij de sjalot en peterselie
  • Doe bij de notenmix het paneermeel en de melkerijboter, breng op smaak met peper en zout
  • Doe de bouillon samen met het bier in een pot en laat inkoken tot een siroopachtige saus
  • Verwarm ondertussen de over voor op 180°
  • Schik de kabeljauw in een ovenvaste schaal en schik er de trostomaten rond
  • Verdeel de pistacheboter over de stukken vis en druk goed aan
  • Besprenkel de vis met olijfolie
  • Maak de asperges schoon en snijd ze in grove stukken
  • Laat ondertussen een beetje boter smelten in een kookpot
  • Voeg de peultjes en asperges toe, kruid met peper en zout, dek af en laat 10min garen
  • Roer dan de biersaus door de groenten
  • Verdeel de groenten over de borden, schik er een stukje vis op en de kerstomaten

Smakelijk!

Vlaamse Tartiflette met Hopus

HopusEen tartiflette is een klassiek gerecht uit de Franse Haute-Savoie.
Het is een stevige maaltijd op basis van aardappelen, kaas en spek.
Het originele recept vraagt om een droge witte wijn maar in deze variant gebruiken we een blond bier.
Zo krijgen we een echte Vlaamse Tartiflette met Hopus.

Hopus is een zwaar koperkleurig bier met een dikke schuimkraag.
Dit pareltje is gebaseerd op een geheim recept dat werd gebrouwen naar aanleiding van de bruiloft van Paul Lefebvre.
Hopus heeft een unieke en originele neus die gekenmerkt wordt door een mengeling van vegetale, citrus- en fruitige toetsen.
De heldere aanzet wordt gekenmerkt door een intense en bittere smaakervaring en een waar festival van hoptoetsen.
De bittere afdronk duurt lang maar is niet storend, is krachtig maar niet overweldigend, is elegant maar niet exuberant…
Kortom, elke slok is de perfecte voorbereiding op de volgende!!

Ingredienten

  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 400 gr aardappelen
  • 100 gr rapen
  • 200 gr emmentaler
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl Hopus
  • nootmuskaat, peper en zout

Tartiflette met HopusBereiding

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimer
  • Snij de kaas in even grote stukjes
  • Snipper de ui en de knoflook in fijne stukjes
  • Verwarm de over voor op 180°
  • Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter
  • Voeg er de ui, knoflook en aardappelblokjes aan toe en laat alles ongeveer 5min bakken
  • Kruid in de pan met peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak
  • Schep alles in een ovenschaal en roer er de kaasblokjes onder
  • Overgiet het geheel met het bier
  • Bak gedurende 30 minuten in de oven
  • Hak ondertussen de peterselie fijn
  • Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie

Tip: Dit gerecht is lekker met een fris slaatje, en natuurlijk een fris glas Hopus!