Promo bij aankoop van balvenie Portwood 21 / 1 Balvenie 14Y Caribbean Cask Gratis

Balvenie 21 years Portwood is een mooi huwelijk van zeldzame Balvenie, welke in oude portvaten rijpt. Balvenie 21 years Portwood is non-chill gefilterd. Het aroma wordt gevormd door fruit, rozijnen en noten. Een opmerkelijk verfijnd karakter, romig en zijdezacht met fruit, honing en kruiden. Lange, zachte afdronk.

Balvenie 14 years Caribbean Cask heeft eerst in traditionele eikenhouten vaten gerijpt, waarna het in oude Caribische rum vaten is afgerond. Het resultaat is een uitzonderlijke single malt whisky met het traditionele honingzoete Balvenie karakter, gecombineerd met tonen van toffee en een hint van fruit. Lange, warme afdronk.

 

Verkrijgbaar in onze shop hier

Mezcal het nieuwe Hip? Hier alvast 3 recepten…

MEZCAL BASED COCKTAILS

Je trouwe G&T blijft natuurlijk een favoriet, maar heb je zin in een nieuwe smaakervaring? Probeer dan zeker een cocktail gebaseerd op de nieuwste drankentrend: de Mexicaanse mezcal.

Wie denkt aan Mexicaanse drankjes ziet waarschijnlijk onmiddellijk tequila voor haar ogen opdoemen. Inderdaad, deze stevige drank vormt de basis van klassiekers zoals de margarita of de tequila sunrise. Maar ken je zijn rokerige broertje mezcal al?

Mezcal wordt net als tequila gemaakt van de agaveplant, een heilige vetplant in de inheemse cultuur van verschillende Mexicaanse stammen. Maar vergis je niet, alle tequila is dan wel mezcal, maar niet alle mezcal is tequila. Tequila mag namelijk enkel gemaakt worden van de Blue Weber-agave, terwijl mezcal kan vervaardigd worden uit alle agaveplanten.

Je kan dit goedje puur drinken, maar in tegenstelling tot tequila eet men er vaak een sinaasappelschijfje – of zoals de echte Mexicanen wormzout – bij. Of je probeert gewoon deze 3 heerlijke cocktailrecepten met deze very on trend drank.

HONEY & SMOKE MEZCAL

INGREDIËNTEN

· 1 deel water

· 1 deel honing

· 2 delen mezcal

· 2 delen gemberbier

· sap van een halve limoen

BEREIDING

1. Voor de honingsiroop: kook het water en los de honing erin op.

2. Meng de honingsiroop, de mezcal en het limoensap in een shaker. Schud gedurende 10 seconden.

3. Giet over ijs en vul aan met gemberbier.

4. Versier met een schijfje limoen.

ISLAND MEZCAL MANGO BREEZE

INGREDIËNTEN

· sap van een halve limoen

· sap van een halve citroen

· 1/4 kop mangosap

· een snuifje chilipoeder

· zout

· spuitwater

· 45 ml tequila

· 45 ml mezcal

BEREIDING

1. Ga met een schijfje limoen rond de rand van je glas en duw je glas in het zout, zodat je een zoutrandje bekomt.

2. Meng het mangosap, het citroensap, het limoensap, de mezcal, de tequila en het chilipoeder in een shaker en vul met ijs. Schud tot alles goed gemengd is en giet in je glas.

3. Vul aan met spuitwater.

4. Versier met een schijfje limoen

KOMKOMMER MEZCAL MARGARITA

10 Min

· 4-6 glazen

· Easy

INGREDIËNTEN

· 1 komkommer

· 5 limoenen

· 1 eetlepel agavesiroop

· 4 shotjes grand marnier

· 8 shotjes mezcal

· zout

BEREIDING

1. Steek de komkommer in de juicer of pureer in een blender en pers er het sap uit.

2. Ga met een een limoenschijfje rond ieder glas en dip elk glas in zout.

3. Meng de overige ingrediënten en het komkommersap in een pitcher met ijs en roer grondig tot alles gemixt en gekoeld is.

4. Giet in de glazen en serveer.

Proberen: hier vind je alvast Mezcal

Nieuw, voor wie snel is… Game Of Thrones

Johnnie Walker White Walker betreft een limited edition botteling van dit merk. Deze whisky is geïnspireerd op de bekende serie Game of Thrones, waardoor dit een must have is voor de liefhebbers. Deze blended whisky wordt samengesteld op basis van onder andere Cardhu en Clynelish. De whisky wordt gekoelfilterd tot 1.5°C alvorens deze wordt gebotteld. Het wordt aangeraden om de whisky gekoeld, bij voorkeur uit de vriezer, te serveren. Wanneer je dit doet zal de tekst ‘Winter is here’ zichtbaar worden op de zijkant van de fles.

Glenrothes PROMO

Het hart van Speyside
Onze distilleerderij bevindt zich in de stad Rothes, in het hart van Speyside. We hebben geen bezoekerscentrum, we hebben zelfs geen verkeersbord. Het is de Glenrothes-whisky zelf die ons op de kaart zet.

Een plaats van trots en toewijding
Onze site is in tweeën gedeeld door Burn of Rothes. Aan de ene kant hebben we productie. Exclusief geselecteerde mout komt ter plaatse om te worden gescreend en gewogen voor het malen. Vervolgens wordt vers bronwater van ons landgoed aan het maalkoren toegevoegd om het maischproces te starten en te wassen, voordat het wordt overgebracht naar onze lange koperen distilleertoestellen.

Aan de andere kant van de brand wordt de nieuwe make-spirit overgebracht naar onze vullende winkel en verkleind door onze eigen waterbron, klaar om te worden gevuld tot fust. Dat is naast onze magazijnen, die de whisky van The Glenrothes langzaam tot de perfecte leeftijd rijpen.

 

Voorbij de magazijnen, aan de rechterkant, weggestopt, vind je de kuiperij en de kuip.

Nieuw in ons gamma: Royal Dragon Imperial Vodka

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Royal Dragon Superior Imperial vodka trekt gegarandeerd ieders aandacht. En niet zonder reden: Deze Russische ultra premium vodka is gemaakt van de hoogste kwaliteit wintertarwe en vijf keer gedistilleerd in het kleinebatch proces in een koperen pot still. De vodka komt in een schitterende handgeblazen fles met binnenin een tot in de puntjes gedetaileerde draak. En of dat nog niet genoeg is hebben de fabrikanten er ook nog eens 23 karaatsZwitsers bladgoud in verwerkt. Als klap op de vuurpijl is de dop van de fles ook nog versierd met swarovski steentjes. Beslist één van de allermooiste flessen uit het assortiment van Exclusive Drinks. Samen met de superieure kwaliteit van de vodka die zowel puur als in de mix goed tot haar recht komt kunnen we deze vodka van harte aanbevelen.

Gin van de Maand! Ginetical

Gin van de maand

2 Edities, 2 geweldige Gin’s
Ginetical The Royal Edition is een Belgische distilled gin. Een twaalftal klassieke kruiden werden gebruikt, met een delicate toets van wilde gagel (Myrica gale). De aromatisch geurende struik komt van nature voor in “Bosland” (regio Lommel en Hechtel – Limburg, België). De kleine steenvruchten bevatten veel etherische olie. De sterk geurende bloemen werden vroeger gebruikt om koninklijke bruidsboeketten te maken. Vandaar de Franse benaming “Piment royal”.
Gagel was in de middeleeuwen het hoofdbestanddeel van gruut, een kruidenmengsel dat in bier werd gebruikt vóór de komst van hop. De vruchten van de wilde gagel worden door boswachters met de hand geplukt en bezorgd aan de stokerij, die over een eigen zuivere bron beschikt, waardoor enkel heel zacht water gebruikt wordt.
Het eindresultaat is een fijne, complexe gin met mediterrane toetsen van laurier, anijs en peper maar ook fruit en honing. De afdronk is zacht en lang met een vleugje zoethout. The Royal Edition is een pittige en tegelijk zachte gin waarvan men puur kan genieten, of met een neutrale kwaliteits-tonic. Gebruik veel ijs en werk af met een takje rozemarijn.
Ginetical The Wooded Edition is een hout gelagerde gin. Als basis werd The Royal Edition gebruikt. Het alcohol percentage werd opgetrokken tot 43% Vol en er werden een paar kleine wijzigingen in de samenstelling van de botanicals gedaan. Ook in The Wooded Edition speelt gagel (Myrica gale) een heel belangrijke rol. Deze aromatisch geurende struik komt van nature voor in “Bosland” (regio Lommel en Hechtel – Limburg, België).
De kleur is diep amber. In de neus ontdekt men een zachte karamel toets, ondersteund door een pittige kruidigheid van peper en den. Een honingtoetsje sluit het geheel mooi af. Mond vullend, tintelend, speels, pittig maar heel zacht en rond met een verwarmende alcohol. De afdronk blijft heel lang nazinderen en doet naar een volgende slok verlangen.
Drink deze complexe gin puur, op kamertemperatuur. Laat je ook verrassen door er een cocktail van te maken met een neutrale droge tonic. Gebruik niet te veel ijs, hierdoor komt het aroma veel beter tot z’n recht. Deze gin & tonic heeft een heel complex aroma en smaakpalet.

François Grand Cru! Exclusief bij ons verkrijgbaar…

 

In Antwerpen is het nieuwe bier François Grand Cru voorgesteld, een project van VTM-journalist Patrick Van Gompel, brouwer Marc Knops (Achel) en sommelier François Huysmans, die het ook zijn naam schonk.

François Grand Cru wordt gebrouwen bij brouwerij Varenbroek in Reet (Rumst), in eerste instantie met een volume van 6.000 flesjes. “Maar we mikken hoger en denken zelfs al aan een tweede bier”, zegt Van Gompel.

“Het was altijd al een droom van mij om een eigen bier te kunnen lanceren. François is een bier geworden zoals ik het zelf graag drink: een tripel – ik hou niet zo van donker bier – zonder extremen: niet te zoet, niet te bitter, niet te kruidig, maar wel complex van smaak en met een lange afdronk.”

Champagneproces
Na het bottelen draait de brouwer de flesjes nog tot vier keer toe om, zodat het hergistingsproces versneld wordt en de opgeloste zuurstof vermindert. “Dat doet het dus wat op een champagneproces lijken, dat vonden we wel passend”, zegt Van Gompel met een lach.

François Grand Cru wordt dit weekend ook voorgesteld op bierbeurs Zythos in Leuven en zal voorts verdeeld worden via de filialen van drankenhandel Prik & Tik.