Barton & Guestier • Merlot & Chardonnay Actie

B&G Merlot

bgreservemerlot400x115

 

Actie: 5+1 Gratis

Classificatie: IGP Pays D’oc

Druivensoort: 100% Merlot

Proefnotities: Een intense neus, gedomineerd door rood fruit, kruidig met toetsen van eik. Een ronde en soepele wijn met een mooie ronde afsmaak in de mond.

Food Paring: Rood en wit vlees, pastagerechten, gevogelte of sterk kaas.

Serveren bij 14-16°C

 

 

 

 

 

B&G Chardonnay

B&G Chardonnay

 

Actie: 5+1 Gratis

 

Classificatie: IGP Pays D’oc

Druivensoort: 100% Chardonnay

Proefnotities: Een verfijnde en intense neus, met aroma’s van wit fruit, gevold door tropisch fruit en lichtjes geroosterde noten. Een elegante wijn op de tong met een vlezig aanval, een frissen en intense afwerking, gedomineerd door exotische vruchten en mooi vanille tintje.

Food Paring: Gegrild gevogelte, wit vlees, pasta

Serveer goed gekoeld 10-12°C

 

 

Actie geldig zolang de voorraad strekt

Gehaktbrood met appeltjes en Geuzesaus

De Oude Gueuze Cuvée René is één van de parels van brouwerij Lindemans. Geuze Cuvee Rene
Met zijn goudkleurig uitzicht, sprankelende zacht-zurige smaak en sherry-achtige geur is hij dé geuze voor fijnproevers.
Deze Oude Gueuze is een assemblage van oude en jonge lambiek, gerijpt in een eiken foeder.
Daarna wordt de geuze gebotteld in een mooie champagnefles waar vervolgens een tweede gisting op de fles plaatsvindt.
Na 6 maanden krijgen we een goudkleurige geuze, sprankelend en zacht-zurig.
Als u dit bier enkele jaren bewaart in een koele kelder, wordt het echt buitengewoon!
Dit unieke bier is niet alleen een lekkere dorstlesser maar ook ideaal om te verwerken in gerechten.
Dit recept, een gehaktbrood met appeltjes, rozijntjes en een friszure geuzesaus, is een zomerse delicatesse!

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 800 g aardappelen
  • 1 kg appels
  • 50 g rozijnen
  • 1 citroen
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 375 ml Lindemans Geuze Cuvée René
  • borrelglaasjes rum
  • 2 el suiker
  • kaneel
  • handvol gesnipperde peterselie 
  • boter
  • peper
  • zout

 

BereidingGehaktbrood met appeltjes en geuzesaus

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Week de rozijnen in de rum
  • Schil de appelen, en snij 1 appel in blokjes de andere in plakjes
  • Besprenkel meteen met citroensap tegen het verkleuren
  • Meng het gehakt met de blokjes appel en geweekte rozijnen
  • Breng op smaak met peper, zout en kaneel
  • Vorm er een broodje van en leg het in een beboterde ovenschotel, zet 45 minuten in de oven
  • Schil de aardappelen en kook ze beetgaar
  • Giet de aardappelen af en laat uitdampen
  • Bestrooi met de peterselie en schud goed op
  • Bak de appelplakjes in boter, bestrooi ze met suiker en laat zachtjes karamelliseren
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie
  • Blus het aanbaksel met de geuze en roer goed los, laat tot de helft inkoken
  • Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en laat inkoken tot sausdikte
  • Breng op smaak met peper
  • Snij het gehakt in plakken, serveer het met de aardappelen, de saus en de appeltjes
  • GENIET !

Bierbavarois met honing

 

kabouter-LaChouffeBierbavarois met honing, een zomers lekker dessert!
Dit dessert is de ideale afsluiter van elke maaltijd, en subliem na een gezellige barbecue.
In dit recept gebruiken we La Chouffe, een blond bier van 8% Alc.
La Chouffe is een aangenaam fruitig bier gekruid met koriander en een aangename hopsmaak.
Niet alleen lekker om te drinken dus, maar ook de perfecte match voor een zomers dessert.

 

 

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml La Chouffe
  • 75 g honing
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen
  • 2 tl poedersuiker

Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine 5min in koud waterbierbavarois
  • Schenk ondertussen het bier in een steelpan en verwarm het zonder aan de kook te brengen
  • Neem het bier van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes in, roer tot deze zijn opgelost
  • Doe er de honing bij en laat verder afkoelen (af en toe roeren!)
  • Klop 350ml slagroom met de kurkuma lobbig met een mixer
  • Rasp de schil van de citroen boven de slagroom
  • Spatel het honing-biermengsel voorzichtig door de slagroom
  • Schenk in aparte (bier-)glazen en laat minimum 3 uur opstijven in de koelkast
  • Klok de rest van de slagroom op met de poedersuiker en schep de room op de bavarois
  • Serveer met een glaasje La Chouffe en geniet!

Gekaramelliseerde Bierbananen

Elke dag is een perfecte dag om jezelf en andere te verwennen met een lekker dessertje!
Dit recept met Banaan & Hoegaarden is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk!Hoegaaarden

Hoegaarden is een ongefilterd bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 4,9°.
Met de smaken van koriander en gedroogde sinaasappelschil is het een fris bier en uitstekende dorstlesser.

Er is ook een specifieke manier om uit te schenken, die men kan terugvinden achteraan op een fles met een zilveren etiket.
Het glas moet eerst afgespoeld worden of even in het ijs liggen, dan moet je de helft van het flesje uitschenken, de gistsluier losmaken door het flesje ‘zestien maal’ te draaien en dan de rest uitschenken. Het overtollige schuim mag verwijderd worden.

Ingrediënten (Per persoon)

  • 50gr bruine suiker
  • 30ml Hoegaarden
  • 1 banaan
  • Vanille-ijs
  • Verse Munt

Bereiding

  • Breng het bier samen met de suiker aan de kook
    (Doe dit in een koekenpan met antiaanbaklaag op een half hoog vuurtje)
  • Stop met roeren zodra het mengsel vloeibaar is, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen
  • Halveer de bananen in de lengte
  • Leg de bananen in de bierkaramel, laat eerst 2 minuten koken aan de ene kant en draai de bananen daarna twee minuten op de andere kant
  • Schep twee bolletje vanille-ijs in een kom of op een bord en drapeer er de banaan helften over
  • Garneer met enkele muntblaadjes & Geniet!

 

 

 

 

 

Duvel Tripel Hop: 6 Smaken, 1 Winnaar !

Duvel Tripel Hop: zes smaken, één winnaar

Duvel Tripel Hop

Na 6 edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar jullie, de fans, te luisteren.
De brouwerij lanceert daarom een blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving.
Proef, stem en beslis mee welke Duvel Tripel Hop permanent beschikbaar zal zijn vanaf 2017.

Klassieke Duvel wordt met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen.
Sinds 2007 selecteren de meesterbrouwers van Duvel ook een derde hopsoort, wat elke keer voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt.
Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma aanvult van Duvel.
De gekozen hop voor de editie van 2016 is zelfs zo nieuw dat er nog geen naam voor bestaat!
Negen jaar en 6 edities later, is voor Duvel het moment aangebroken om hun oor te luister te leggen bij de mensen waar het allemaal om draait: de Duvel-fans.
Welke Tripel Hop vinden zij het lekkerste?
Samen met tienduizenden andere liefhebbers onderwerpt de Duvel lover zich aan de ultieme smaaktest en bepaalt zo welke Duvel Tripel Hop permanent uitgebracht zal worden.

Proeven doen we met al onze zintuigen!
Eigenlijk proeven we zelfs met nog meer dan onze zintuigen alleen, want ook de verwachtingen die we van een product hebben als we bijvoorbeeld het etiket zien, beïnvloeden onze smaak.
In het Duvel Tripel Hop Tasting Kit wachten  zes Duvel Tripel Hop brouwsels je op en om de proefervaring nog specialer te maken zijn de onderlinge flesjes onherkenbaar gemaakt.
Blind tasting pur sang! Aan jou om de zes variëteiten te proeven en je smaakbevindingen zorgvuldig neer te schrijven.
Welke geniet je voorkeur? Breng je stem online uit op www.duveltripelhop.be. De grootste favoriet wordt vanaf 2017 permanent gebrouwen.