Gekaramelliseerde Bierbananen

Elke dag is een perfecte dag om jezelf en andere te verwennen met een lekker dessertje!
Dit recept met Banaan & Hoegaarden is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk!Hoegaaarden

Hoegaarden is een ongefilterd bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 4,9°.
Met de smaken van koriander en gedroogde sinaasappelschil is het een fris bier en uitstekende dorstlesser.

Er is ook een specifieke manier om uit te schenken, die men kan terugvinden achteraan op een fles met een zilveren etiket.
Het glas moet eerst afgespoeld worden of even in het ijs liggen, dan moet je de helft van het flesje uitschenken, de gistsluier losmaken door het flesje ‘zestien maal’ te draaien en dan de rest uitschenken. Het overtollige schuim mag verwijderd worden.

Ingrediënten (Per persoon)

  • 50gr bruine suiker
  • 30ml Hoegaarden
  • 1 banaan
  • Vanille-ijs
  • Verse Munt

Bereiding

  • Breng het bier samen met de suiker aan de kook
    (Doe dit in een koekenpan met antiaanbaklaag op een half hoog vuurtje)
  • Stop met roeren zodra het mengsel vloeibaar is, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen
  • Halveer de bananen in de lengte
  • Leg de bananen in de bierkaramel, laat eerst 2 minuten koken aan de ene kant en draai de bananen daarna twee minuten op de andere kant
  • Schep twee bolletje vanille-ijs in een kom of op een bord en drapeer er de banaan helften over
  • Garneer met enkele muntblaadjes & Geniet!

 

 

 

 

 

Duvel Tripel Hop: 6 Smaken, 1 Winnaar !

Duvel Tripel Hop: zes smaken, één winnaar

Duvel Tripel Hop

Na 6 edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar jullie, de fans, te luisteren.
De brouwerij lanceert daarom een blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving.
Proef, stem en beslis mee welke Duvel Tripel Hop permanent beschikbaar zal zijn vanaf 2017.

Klassieke Duvel wordt met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen.
Sinds 2007 selecteren de meesterbrouwers van Duvel ook een derde hopsoort, wat elke keer voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt.
Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma aanvult van Duvel.
De gekozen hop voor de editie van 2016 is zelfs zo nieuw dat er nog geen naam voor bestaat!
Negen jaar en 6 edities later, is voor Duvel het moment aangebroken om hun oor te luister te leggen bij de mensen waar het allemaal om draait: de Duvel-fans.
Welke Tripel Hop vinden zij het lekkerste?
Samen met tienduizenden andere liefhebbers onderwerpt de Duvel lover zich aan de ultieme smaaktest en bepaalt zo welke Duvel Tripel Hop permanent uitgebracht zal worden.

Proeven doen we met al onze zintuigen!
Eigenlijk proeven we zelfs met nog meer dan onze zintuigen alleen, want ook de verwachtingen die we van een product hebben als we bijvoorbeeld het etiket zien, beïnvloeden onze smaak.
In het Duvel Tripel Hop Tasting Kit wachten  zes Duvel Tripel Hop brouwsels je op en om de proefervaring nog specialer te maken zijn de onderlinge flesjes onherkenbaar gemaakt.
Blind tasting pur sang! Aan jou om de zes variëteiten te proeven en je smaakbevindingen zorgvuldig neer te schrijven.
Welke geniet je voorkeur? Breng je stem online uit op www.duveltripelhop.be. De grootste favoriet wordt vanaf 2017 permanent gebrouwen.

Bezoek Brouwerij en Stokerij Het Anker

Op 18/05/2016 organiseert Dranken Pelgrims zijn eerste Pelgrims tocht. En dit met een klepper van formaat, een bezoek aan de brouwerij en de stokerij van het Anker in Mechelen.

Reserveren kan U via mail: info@pelgrims.be 

Programma van de dag:

11u30: Vertrek vanaf Ourodenberg kerk
12u30: Aankomst Stokerij
13u: Start rondleiding Stokerij
15u: Einde rondleiding Stokerij
15u30: Start rondleiding Brouwerij
17u30: Einde rondleiding Brouwerij
18u: Diner in de Brouwerij
20u: Terugkeer Ourodenberg
anker-489x222

Nieuw in ons gamma: bieren van het Brouwers Verzet

Brouwersverzet LogoDe gustibus non est disputandum: over smaak valt niet te twisten, en dat bewijst de lijst der Belgische bieren!
Sinds enkele jaren vullen drie vrienden deze lijst aan met enkele topbieren: de bieren van het Brouwers Verzet. Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 samen af aan de brouwerijschool van Gent, en hadden alle drie snel werk in een professionele brouwerij. Al snel begon het echter te kriebelen om ook eens hun eigen goesting te doen en wat te experimenteren in hun vrije tijd. Het was een verzetje, vandaar “Brouwers Verzet”.
Maandenlang waren Alex, Joran en Koen bezig met het uitwerken en brouwen van experimentele bieren en het optimaliseren van de amateur-brouwinstallatie waarover ze beschikten. Iedereen die mocht genieten van het heerlijke bier dat ze brouwden, was in de wolken, daarom gingen ze een stapje verder.
In 2011 startte het trio met hun bier in grotere hoeveelheden te brouwen, dit in de installatie van Brouwerij Het Gulden Spoor in Gullegem. De bieren die het Brouwers Verzet op de markt brengen, zijn qua recept door Alex, Joran en Koen ontwikkeld en geoptimaliseerd. Ze worden ook door hen zelf gebrouwen, maar investeren in de infrastructuur voor het brouwen was wat te hoog gegrepen. Sinds 2012 zijn ze overgeschakeld naar de installatie van Brouwerij De Ranke in Dottenijs. Om hun horizon verder te verruimen brouwen ze sinds 2013 ook deels bij Brouwerij Toye. Voor de drie brouwers is het heel leerrijk om weer in een volledig andere brouwzaal hun fantastische bieren te kunnen brouwen. Het doel van Brouwers Verzet is eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebber die houdt van persoonlijkheid en karakter.

  • Oud BruinBrouwers verzet Oud Bruin

Dit “oud bruin” is een bier dat ze graag hun paradepaardje noemen, het is een typische bierstijl voor de streek.
Dit bier is een mengsel van een deel ‘oud’ bruin bier dat reeds een rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten achter de rug heeft, en een deel ‘jong’ bruin bier.
Elk vat wordt afzonderlijk geproefd en op smaak in verschillende concentraties met elkaar versneden. Zo bekomen we de perfecte blend.
Elk jaar is de smaak licht anders. De hoofdkarakteristieken blijven wel steeds dezelfde: het aroma wordt overheerst door groene appel, rode vruchten en eik.
De smaak is verfrissend zuur en heel dorstlessend.
Dit paradepaardje heeft een alcoholgehalte van 6% en is beschikbaar in geuze-flessen van 37,5cl.

  • Oakey Moakey Whiskey Stout

De naam is even complex als het bier zelf. Voor dit unieke bier wordt een droge stout gebrouwen die gist in inox tanks.
Na de lagering wordt het bier op Ierse Whiskyvaten gelegd.
Gedurende vier maanden kan het bier de smaken en aroma’s van het hout en de whisky in zich opnemen.
Door dit proces ontstaat er een gebrande toets in het bier, en het gebruik van donkere mouten zorgt voor een licht zurige impressie.
In de droge afdronk proef je eveneens hints van turf, een ware smaaksensatie!
Dit bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is verkrijgbaar in flessen van 37,5cl.

  • Super NoHA

Dit bier is het bewijs dat je geen Amerikaanse hopsoorten hoeft te gebruiken om een mooie hopgeur te bekomen.
NoHA staat immers voor NO American Hops.
Het gebruik van de beste Europese aromahopsoorten geeft aan dit bier zijn bloemige en fruitige neus die aan Amerikaanse bieren doet denken.
Een stevige nabitterheid verleidt u onmiddellijk tot een tweede slok.
Met zijn alcoholpercentage van 4,9% en zijn sublieme frisheid is dit een echt doordrinkbiertje, zonder te moeten inboeten aan karakter en volheid.

  • Moose Blues

Moose BluesMoose Blues is een donker bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%.
De naam is een verwijzing naar een Canadees ingrediënt dat in het bier is verwerkt.
De smaak is complex met hints van chocolade en rode vruchten. In de afdronk domineert een zachte moutbitterheid.
Moose Blues is de perfecte begeleiding van een gezellige winteravond bij de haard of kachel.
Een bier om langzaam van te genieten, eentje waarbij je de tijd moet nemen om zijn veelvoud aan aroma’s te ontdekken.

  • Rebel Local

Rebel Local is een goudblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Het is een karaktervol bier gebrouwen met bleke pilsmout.
Het licht bittere karakter dankt de Rebel Local aan het gebruik van Hallertau hop in de kookketel.
Het bier heeft een ietwat zoete en bloemige afdronk en geur door de toevoeging van een subtiele aroma-hop tijdens de lagering, het zogenaamde dry-hoppen.
Dit bier kan in zekere zin onder de bierstijl Indian Pale Ale worden gecatalogeerd wegens zijn hoppig karakter.
Toch verschilt ons bier van de hedendaagse Amerikaanse IPA’s door zijn meer subtiele bitterheid en lichtere kleur. Noem het een “IPA Verzet-style”.
Rebel Local is verkrijgbaar in flessen van 75cl en van 33cl.

 

 

Pizzaballetjes met Wieze Tripel

Wieze LogoPizzaballetjes met Wieze Tripel, gemakkelijk, lekker en snel klaar!

Wieze Tripel is een Belgisch bier met hergisting op de fles.
Dit blonde bier is een eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit het gelijknamige Wieze.
Een uniek bier, gebrouwen volgens een uniek recept!
Wieze Tripel heeft een alcoholpercentage van 8,5°, een subtiele kruidige smaak en een licht bittere afdronk.

Ben je op zoek naar een lekker hapje of tv-snack? Dan zijn deze pizzaballetjes de oplossing!

Ingrediënten

  • 1 flesje Wieze
  • 350gr gemalen kaas
  • 3 vellen pizzadeeg
  • 30gr maiszetmeel
  • 2 ei
  • water
  • peper en zout

Bereiding

  • Warm 3/4 van het bier op, haal de pan net voor het begint te koken van het vuur en voeg de kaas toe
  • Roer in het biermengsel tot de kaast volledig gesmolten is, en zet terug op het vuur
  • Doe het maiszetmeel bij in de pot en roer tot het kookpunt, laat 1 minuut doorkoken
  • Snijd de pizzavellen in stukjes
  • Doe op elk stukje van het pizzavel een schepje van het mengsel
  • Rol van de pizzastukjes kleine bolletjes
  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Pocheer de balletjes gedurende 1 minuut
  • Leg de snacks nu op een ovenschaal
  • Meng de eieren met de rest van het bier
  • Wrijf de balletjes in met het eimengsel en bestrooi met zout en peper
  • Bak gedurende 15 minuten in de oven op 180°
  • Haal de pizzaballetjes uit de oven en dien meteen op

 

 

Kabeljauw met kruidige pistachekorst en Bush Blond

Bush BlondKabeljauw met kruidige pistachekorst en Bush Blond. Klinkt als muziek in de oren, toch?
Bush blond is een heerlijk bier, maar niet alleen om te drinken, dat bewijst dit visgerecht.
Bush blond werd gelanceerd in 1998, naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de Bush Ambrée.
Ook dit bier is de vrucht van dezelfde expertise en dezelfde huisgist. Toch heeft deze blonde een heel eigen persoonlijkheid.
De traditionele moutsoorten en de bekende Saazhop zorgen voor de helderblonde kleur, de geweldige aroma’s en het evenwichtig smakenpallet.
Door de langdurige hergisting stijgt niet alleen het alcoholvolume tot 10,5% maar wordt het bier bovendien ook zeer licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet (+-400gr)
  • 300gr peultjes
  • 200gr groene asperges
  • 20 mini trostomaten
  • 1 flesje Bush Blond
  • 3dl kippenbouillon
  • 75gr melkerijboter (op kamertemperatuur)
  • 40gr gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 3 takjes peterselie
  • 1 sjalot
  • 20gr paneermeel
  • olijfolie en boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Verdeel de minitrostomaten in vier trosjes
  • Snipper de sjalot en de peterselie heel fijn
  • Mix de pistachenoten tot kruimel, en voeg ze bij de sjalot en peterselie
  • Doe bij de notenmix het paneermeel en de melkerijboter, breng op smaak met peper en zout
  • Doe de bouillon samen met het bier in een pot en laat inkoken tot een siroopachtige saus
  • Verwarm ondertussen de over voor op 180°
  • Schik de kabeljauw in een ovenvaste schaal en schik er de trostomaten rond
  • Verdeel de pistacheboter over de stukken vis en druk goed aan
  • Besprenkel de vis met olijfolie
  • Maak de asperges schoon en snijd ze in grove stukken
  • Laat ondertussen een beetje boter smelten in een kookpot
  • Voeg de peultjes en asperges toe, kruid met peper en zout, dek af en laat 10min garen
  • Roer dan de biersaus door de groenten
  • Verdeel de groenten over de borden, schik er een stukje vis op en de kerstomaten

Smakelijk!

Vlaamse Tartiflette met Hopus

HopusEen tartiflette is een klassiek gerecht uit de Franse Haute-Savoie.
Het is een stevige maaltijd op basis van aardappelen, kaas en spek.
Het originele recept vraagt om een droge witte wijn maar in deze variant gebruiken we een blond bier.
Zo krijgen we een echte Vlaamse Tartiflette met Hopus.

Hopus is een zwaar koperkleurig bier met een dikke schuimkraag.
Dit pareltje is gebaseerd op een geheim recept dat werd gebrouwen naar aanleiding van de bruiloft van Paul Lefebvre.
Hopus heeft een unieke en originele neus die gekenmerkt wordt door een mengeling van vegetale, citrus- en fruitige toetsen.
De heldere aanzet wordt gekenmerkt door een intense en bittere smaakervaring en een waar festival van hoptoetsen.
De bittere afdronk duurt lang maar is niet storend, is krachtig maar niet overweldigend, is elegant maar niet exuberant…
Kortom, elke slok is de perfecte voorbereiding op de volgende!!

Ingredienten

  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 takjes platte peterselie
  • 400 gr aardappelen
  • 100 gr rapen
  • 200 gr emmentaler
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl Hopus
  • nootmuskaat, peper en zout

Tartiflette met HopusBereiding

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimer
  • Snij de kaas in even grote stukjes
  • Snipper de ui en de knoflook in fijne stukjes
  • Verwarm de over voor op 180°
  • Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter
  • Voeg er de ui, knoflook en aardappelblokjes aan toe en laat alles ongeveer 5min bakken
  • Kruid in de pan met peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak
  • Schep alles in een ovenschaal en roer er de kaasblokjes onder
  • Overgiet het geheel met het bier
  • Bak gedurende 30 minuten in de oven
  • Hak ondertussen de peterselie fijn
  • Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie

Tip: Dit gerecht is lekker met een fris slaatje, en natuurlijk een fris glas Hopus!

 

Biersoep met Volkoren Wolfbrood

Wolf

Biersoep met Volkoren Wolfbrood, een gemakkelijk recept, dat iedereen kan bekoren!
We gebruiken Wolf Black en Wolf 9, bieren van  van de brouwerij wolf.
Brouwerij Wolf is ontstaan in 2008 en brengt  producten die geboren zijn uit de passie voor het leven.
Wolf betekent kansen grijpen. Elke dag opnieuw de juiste weg kiezen.
Maar vooral de paden die je zelf wil verkennen.
De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen, vertelt de brouwerij.

Wolf Black is de goudblonde pils van de Brouwerij Wolf.
Het is een echte dorstlesser, met een hoofdsmaak van caramel, maar hij ruikt zoeter dan hij proeft.
Het is een stevige pils met een volmondige start en matig bittere afdronk.
Een hippe, coole, onweerstaanbare pils mét stijl.

De Wolf 9 is een donkeramber bier, voorzien van een stevige rotsige schuimkraag.
Je ontdekt fruitige aroma’s van onder andere banaan en peer.
De mond vullende aanzet is zoet en fruitig met abrikoos accent.
Een bier met een krachtige en kruidige nasmaak en een zoete warme alcoholimpressie.

Voor de biersoep:

Ingrediënten

  • 4 blikjes Wolf Black
  • 120gr suiker
  • 5 eierdooiers
  • 150gr zure room

Bereiding

  • Doe het bier in een pan en breng het aan de kook
  • Laat het bier gedurende 5 minuten inkoken
  • Voeg pas dan de suiker toe en roer tot deze is opgelost
  • Klop de eierdooiers los in een andere pot
  • Voeg het warme gezoete bier onder voortdurend roeren toe aan de eierdooiers
  • Roer de zure room door de soep

Voor het Volkoren Wolfbrood:

Ingrediënten

  • 200 gr bloem (+ een beetje bloem om het werkblad te bestuiven)
  • 175 gr volkorenmeel
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 flesje Wolf 8

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Doe de bloem, het volkorenmeel, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom
  • Doe er de helft van het flesje Wolf bij, meng het deeg goed door en voeg er beetje per beetje de rest van het flesje bij
  • Bestuif het werkblad met bloem en kneed gedurende vijf minuten het deeg tot een stijve massa
  • Vet een bakvorm in met boter (Cakevorm van 23x12cm is ideaal)
  • Bak het broodje gedurende 50 min op 180°
  • Controleer met een cocktailprikker of het broodje droog is vanbinnen, zo niet laat je het nog enkele minuten staan

Serveer de soep met een sneetje Wolfbrood en geniet van dit verwarmende gerecht!

 

 

Bitterballen met Straffe Hendrik Quadrupel

Verras je gasten met dit karaktervol hapje, Bitterballen met Straffe Hendrik Quadrupel.
Dit overheerlijke recept is niet alleen de ideale starter voor een uitgebreide maaltijd,
maar ook superlekker om op zondagnamiddag op tafel te toveren bij een fris glas gerstenat.

IngrediëntenStraffe Hendrick Quadrupel

  • 250gr boter
  • 1 flesje Strafef Hendrik Quadrupel
  • 800gr soepvlees
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 preien
  • 1 stengel selder
  • 5dl bruine fond
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200gr boter
  • 350gr bloem
  • 3 eierdooiers
  • peper
  • zout
  • 8 blaadjes laurier
  • 200gr paneermeel
  • 200gr eiwit

Bereiding

  • Neem een grote kookpot en smelt hierin een klontje boter
  • Schroei het vlees aan in de kookpot, en blus nadien met de helft van een flesje Straffe Hendrik Quadrupel
  • Was de groenten en snijd ze grof
  • Doe de groenten en laurier bij het vlees en voeg water toe tot alles mooi onder staat
  • Breng het geheel aan de kook en laat 2u pruttelen op een zacht vuurtje
  • Zet het vuur uit en laat een nachtje rusten
  • Haal het vlees uit de bouillon en voeg 5dl fond toe bij het vlees
  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Verwarm 10 eetlepels van de overgebleven bouillon op en voeg de gelatine toe, roer tot deze opgelost is
  • Smelt een 125gr boter in een pot, voeg als deze gesmolten is 150gr bloem al roerend toe
  • Wanneer het mengsel naar koekjes ruikt haal je de pot van het vuur en voeg je al roerend een scheutje bouillon toe
  • Blijf stevig roeren tot alle klonters weg zijn en voeg dan de rest van de bouillon toe
  • Voeg de bouillon met gelatine, drie eierdooiers en de overige helft van het flesje bier toe
  • Kruid het mengsel met peper en zout
  • Snij het vlees in kleine stukjes en roer onder het beslag
  • Doe het geheel in een kom, dek deze af met folie en laat 2u rusten in de koelkast
  • Neem drie schalen om de bitterballen te paneren
  • Doe in de eerste schaal paneermeel, de tweede het eiwit en de derde 200gr bloem
  • Verdeel het beslag in kleine porties, de grootte van klassieke bitterballen is ideaal
  • Rol de balletjes eerste in het paneermeel, dan in het eiwit en tot slot door de bloem
  • Voor het beste resultaat kan je de balletjes best nog een uurtje in de koelkast zetten
  • Frituur ze 6 à 8 minuten op 190°c en serveer met brood en mosterd

 

 

 

 

 

Nieuw bij ons: Triporteur Total Loss & Kinky Berry

Total Loss en Kinky Berry, niet alleen unieke namen maar ook unieke smaken, vanzelfsprekend van een unieke Brouwerij!
Deze twee bieren zijn pareltjes van de BOMBrewery, dit staat voor Belgische Originele Moutbakkeij en brouwerij.
Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. De BOMBrewery bakt als eerste echte moutbakkerij zijn mouten zelf.
Deze zijn allemaal nieuwe mouten die ze stuk voor stuk speciaal ontwerpen, uniek en artisanaal huisgemaakt.

Bier brouwen en mout bakken kan alleen met kwalitatieve en bij voorkeur authentieke grondstoffen.
Dat is absoluut noodzakelijk om tijdens het moutbakken of brouwen iets nieuws te creëren.
De gebruikte BOM grondstoffen passen allemaal in een groter geheel. Er is niet een bepaald overheersend ingrediënt.
Kunstmatige aroma’s of zoetstoffen worden door BOMBrewery nooit gebruikt. Wat je proeft en ruikt is echt!

Het bakken van mout of granen om zo op maat gemaakte speciaalmout te creëren is uniek in de wereld.
Men start met al of niet gemoute granen die op verschillende temperaturen worden gebakken of geroosterd in functie van het beoogde bier.
Tijdens het bakken worden vaak andere ingrediënten toegevoegd. Op die manier zijn de mogelijkheden oneindig.
Precies voor dit doel werd een koffiebrander volledig omgebouwd volgens de strikte kwaliteitseisen van BOM.

Alle BOM bieren ondergaan hergisting op fles. Vooraleer het bier op de fles gaat, wordt een kleine hoeveelheid suiker en gist aan het bier toegevoegd.
Alle suiker wordt door de gist opgegeten en omgezet in een beetje alcohol en koolzuurgas.
De fles is afgesloten en het koolzuurgas kan nergens naar toe: het lost op in het bier totdat het flesje geopend wordt.
Hierdoor krijg je bij het openen van de fles belletjes in het bier en ontstaat er een mooie schuimkraag.


Total Loss

Triporteur Total LossBelgische brouwers brouwen meestal traditionele brave bieren. Maar zoals gezegd, bij BOMBrewery zijn het echt Moutbakkers!
De ovens van BOM staat roodgloeiend om de zwartste mouten te roosteren.
De engelen hebben werelds meest indrukwekkende hoppen verzameld.
Jullie zullen ondervinden hoe bitter de hel kan smaken, maar ook hoe verleidelijk de engelen ruiken.
Dit bier is niet bedoeld voor een zwakkeling of voor een gevoelige IPA drinker!
Total Loss is een bier voor durvers met een alcoholpercentage van 7,7% en een diepzwarte kleur.

Kinky Berry

Kinky Berry is een full option fruit bier. Dit is niet een naar snoepwinkel ruikend zoet fruitbier, maar een zuiver en complex brouwsel waarbij meer als 20 ingrediënten gebruikt worden.
Een unieke creatie afgewerkt met een lichte dry-hopping. Een bier met een verfrissende zurige toets van het fruit. Vrij van kunstmatige zoetstoffen of aroma’s!
Voor iedereen die erop staat dagelijks een ruime portie fruit te verorberen: 1 brouwsel bevat 4500kg fruit!
Bij Kinky Berry wordt geen suiker of kunstmatige zoetstoffen toegevoegd.
De suikers zijn afkomstig van blauwe bessen, zwarte bessen, vlierbessen, appelen, peren, kersen, geroosterde blauwe bessen en banaan, want ja, dat is ook een bes!
Dit fruitbier heeft een alcoholpercentage van 6,9% en een verleidelijke rode kleur.

In ons assortiment vind je ook Triporteur From Heaven en Triporteur From Hell, eveneens unieke bieren!Triporteur Heaven Hell

Triporteur From Heaven

From Heaven is een hemels hoppig bier met een alcoholpercentage van 6,2%. De From Heaven werd als eerste echte triporteur gebrouwen.
Er was voor dit bier een In Heaven, maar deze was enkel als test bedoeld. Toen de from Heaven gebrouwen werd was de Hell reeds in ontwikkeling.
Dit wordt op het etiket weergegeven door de duivel die op de achtergrond eraan komt gelopen met zijn bier.
Sinds de opstart is dit bier nagenoeg onveranderd gebleven. Traditioneel heeft een Belgische brouwerij zijn blonde en zijn bruin.
Dit bier moest de moderne versie worden van een “blonde”. Triporteur from heaven is de moderne versie van een traditionele Belgische hoppige ale.
Het is een hemels bier, natuurlijk gebrouwen met huisgebakken BOM mout. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid.

Triporteur From Hell

Triporteur from hell is een donker bier gebrouwen met hels gebrande en geroosterde BOM mout.
Het bier doet denken aan chocolade, karamel, pas gezette koffie en versgebakken brood.
Net als bij de From Heaven kan de tarwemout in het ongefilterde bier zorgen voor een gezonde lichte troebelheid.